NM og brannvernfestival

Program og informasjon om løypa

Områdekart

Brannvernfestival 2022

Kostnadsfritt!

Oppstart torsdag 16. juni kl. 12.00

Det vil bli workshops, konferanser og mye annen moro før det avsluttes med båttur fredag kveld sammen med utøverne.

Lørdag blir det å se på NM. Tandem og lag, samt oppvisning og foredrag om «fremtidens brannkonstabel». 

Se detaljert program nedenfor. Dette vil du ikke gå glipp av!

 

Program brannvernfestival

Om løypa

Start og mål er i samme ende av løypa, men mål er trekt litt lengre bak.

1: Gå 2 meter. Rull en 2,5″ armtex slange 25 meter. Rullen plasseres i boks.  Passer ikke rullen nedi må man rulle på nytt.  Om det henger noe slange på utsiden av boksen medfører dette 2 sek straff.

 1. Plukk opp slangepakke (19 kg) ved enden av trappa og gå til toppen av tårnet. 62 trinn, 12,5m høyt. Slangepakke legges på anvist plass på toppen av tårnet. Feilplassering av slangepakke gir 2 sek straff.
 1. Heis opp slangerull(19kg) ved hjelp av tau. Slangerull plasseres i kasse.  Feilplassering av slangerull gir 2 sek straff.
 1. Løp ned tårnet. I motsetning til opp hvor det er valgfritt med antall steg, må man på vei ned trå på alle trinn. Hvert miss/ett trinn gir 2 sek straff.

  NB: Trappa er bratt, så hold i rekkverket.  Fare for å tryne.

 1. Gå opp på slagmaskinen. Ett ben på hver side. Slå stålbommen (72kg) 1,5m bakover, med en 4 kg slegge til angitt punkt. Slår man for kort, gis det 2 sek tidsstraff for hver cm som gjenstår. Det er heller ikke tillat å trå på bommen eller nede i vugga. Man kan heller ikke slå sideveis eller dra bommen med slegga. Dette medfølger diskvalifisering.

  Slegga skal legges igjen innenfor merket område.  Det er kun en del av slegga som trenger å være innenfor, men om hele er utenfor medfører det 2 sek straff.

 1. Løp til andre enden av banen (v/start/mål) og plukk opp strålerør og en trykksatt 1,5″ armtex-slange og løp 15m, spyl ned mål på 20m. Målskiva skal ned, fortsetter man uten dette blir man disket. Strålerøret skal lukkes helt før man legger det i fra seg. Alt fra full stråle til sipling gir 2 sek straff.
 1. Løp ca 4m meter. Løft opp dukke (80kg) og dra den til mål ca 20m. Det er ikke lov å dra dukka i klærne eller i hender og føtter, dette medfører diskvalifisering.  Men så lenge du løfter opp dukka, kan den bæres som du ønsker (“Brannmannsløft” er innafor R.Skog!)  Det er lov å sette dukka ned for å ta nytt tak eller pause.

  Tiden stopper når hele dukka er over mållinja.

NB: Endringer kan forekomme!
Løypa, med evt endringer, vil bli gjennomgått før løpsdagen starter.

Siste endringer gjort 07.02.22