Om brannsport

Brannsport har mange år vært stort i utlandet. Brannkonstabler fra hele verden samles for å konkurrere om hvem som er den beste.

Vi har dannet en midlertidig prosjektgruppe for å bringe brannsport til Norge. Det er representanter fra alle deler av landet i gruppen, og vi har satt oss et mål om å avholde Norges første NM i brannsport september 2020. Mer informasjon vil komme etter hvert. For de som jobber i ulike brannvesen kan de henvende seg via skjemaet nedenfor. Alle brannvesen vil i løpet av mai/juni få tilsendt en informasjonspakke om sporten, våre visjoner og mål. 

Brannsport skal være en sport for alle brannmannskaper i Norge, både deltid og fulltid. I tillegg vil det være åpne klasser hvor alle og enhver kan delta fordi dette er en artig sport. Vi har foreløpig definert følgende mål for brannsport:

  1. Skal være en publikumsvennlig sport som setter massivt fokus på brannsikkerhet i Norge.
  2. Skal gjøre brannmannskap bedre trent til å utføre sin jobb som brannmenn/kvinner.
  3. Skal bidra til å opprettholde kvalitet og fysikk i det Norske Brannvesen.

Selv om det i komiteen er personer som har løpt i brannsportkonkurranser i utlandet, vil vi i juli dra til London for å få mer detaljkunnskap. Se hva våre engelske venner gjør her: https://www.britishfirefighterchallenge.co.uk/

Norske May Tømmervold er regjerende verdensmester i “Ultimate Firefighter”.

I tillegg har flere nordmenn levert gode resultater på internasjonalt nivå. Blant annet Lasse Vadla og Sindre Trondsen har deltatt aktivt i brannsport og oppnådd gode plasseringer. 

I 2015 oppnådde Trondsen sølv i “Ultimate Firefighter”. Et lite utdrag fra gjennomføringen kan sees i videoen på denne siden. 

 

For henvendelser: